Friday, December 30, 2011

21/12/2011

tarikh nie spatotnye jadi tarikh yang paling happy buad hafiq..!!
tapi,,sebaliknye.!
tarikh nie jadi tarikh yang paling hafiq benci..!! suck.! damn it..!!!

i hatee uuu..!!!!!!




#I need AIR..!!
i miss u.!!! i love u..!!

Monday, December 19, 2011

Nombor Ekor?

assalamualaikum,
afiq tak tahu nak post ape pasal entry nie,
tapi afiq akan korek sedikit info pasal NOMBOR EKOR NIE,,
Dari Surah Al-Baqarah, ayat 219, Allah berfirman :

Mereka bertanya kepadamu (Wahai Muhammad) mengenai arak dan judi. Katakanlah: "Pada keduanya ada dosa besar dan ada pula beberapa manfaat bagi manusia tetapi dosa keduanya lebih besar daripada manfaatnya dan mereka bertanya pula kepadamu: Apakah yang mereka akan belanjakan (dermakan)? Katakanlah: "Dermakanlah - apa-apa) yang berlebih dari keperluan (kamu). Demikianlah Allah menerangkan kepada kamu ayat-ayatNya (keterangan-keterangan hukumNya) supaya kamu berfikir:

  1. Apakah dosa bagi orang yang bermain nombor ekor?
  2. Adakah duit yang dimenangi akan menjadi halal selepas ditukar dengan wang simpanan kawan yang berbangsa Cina?
  3. Adakah boleh jika wang berkenaan didermakan kepada anak yatim, orang susah dan digunakan untuk membina rumah?
  4. Adakah saya turut dikira berdosa dan bersubahat kerana tidak melarang mereka daripada terus hanyut dalam dunia nombor ekor?
Jawapan :
BERMAIN nombor ekor adalah salah satu bentuk perjudian yang hukumnya haram. Berdosa bagi orang yang terbabit dengannya. Jika menang duit itu tetap haram walaupun ia ditukar dengan duit simpanan bangsa lain yang berlainan agama.
Keadaan ini tidak mengubah hukum haram menjadi halal. Wang daripada sumber yang haram jika disedekahkan atau didermakan tidak akan mendapat sebarang ganjaran dari sisi agama.
Jika kita melihat kemungkaran, adalah wajib mengubahnya sekadar termampu. Paling tidak pun dengan hati yang memberontak mengenai perbuatan mereka. Cubalah menasihati rakan berkenaan dengan lemah lembut dan berhemah, paling tidak saudari sudah melaksanakan tanggungjawab melarang. Mudah-mudahan dengan teguran saudari itu akan menyedarkan mereka. SUMBER
kumpulan gambar.!


#polis pon beli nombor ekor??
gaji tak cukup ke ape??
tah agame ape la nie,,bangse ape la nie,,
kalau melayu la bangsanye,,islam la agamanye,, mmg tr0k hukumannya nanti.!!


nak lari kemane acik oi..!
da pandai buad salah,, tak pandai nak tanggung,
bagi la keluarga makan dari duet yang HALAL.!


pic nie paling afiq geram.!
da la pakai baju MELAYU.!
astaghfirullah..!!
                                            

pilih la antare HALAL atau HARAM?
untuk keluarga anda? untuk mase depan mereka?
untuk amalan anda? untuk kewajipan anda?

akhirnya,,tertangkap..!!!!




tak banyak INFO yg afiq dapat,,
nie sekadar untuk mencuba.!
k,,assalamualaikum,,


Wednesday, November 23, 2011

kIsah BeNar..(emas or berlian or air?)

assalamualaikum,,
pe yg aku nk cter at cni smue nye btul,
bnde nie yg selalu mngacau hati aku.!!!!!!
keliru gila skng nie..!
aku tak tahu nak pilih mne 1,,
oke2,,aku cter dgan lebih lanjut,
EMAS=
nie adalah seorng gadis yg pernah aku suke awal tahun 2011 kalau tak silap la,
n law xsilap,,aku da pernah mintak kapel at die,
tapi,,die xterime rasenye,
dan,,die suruh aku tnggu sehingge la lepas PMR,,
aku tnggu,,n mnuggu,,n tros menunggu..!!
                                                         

mse yang ditnggu da tibe,,
PMR da abis..!!!!

tapi aku da tak de rase nak kapel ngn die lagi,,
walaupon rase kasih n sayang tu ade lagi,
aku tak pikir panjng,,
pastu,,tros mintak kapel sekali lagi at die,,
n jawapan die,
SENYAP JEW.!!
sejak dari tu,,aku rase malas da nak mengharap dekat die nie lagi,,

ade 1 hari tu,,aku dpat thu yg die nk terime aku,
eppy mmg la eppy,,
tpi rse nk kapel ngn die da x ade,
korang pham tak pe yang aku rase???
dan aku ade cakap at die,,yg aku akan lupekan smuenye bile 21.12,
mse nie,, kite kawan jew,,
aku tak thu cmne nk crite yang slanjutnye.!

BERLIAN=
ni pun seorang gadis jgak,,
kisah die hampir same,,
aku ade mintak kapel at die,,tpi die kate,,tepat 21.12(mse birthday aku) die akan terima aku dengan rasminye,
btol atau x?
tu xdpat nk dikenal pasti,,
spanjng tempoh pengharapan aku at si emas  tu, aku da mule knal n kawan2 ngn berlian nie,
smpai la skng mse aku update nie,
just tngah tnggu 21.12 tu,,
kalau betul die terime,,oke la,
law x,,aku mmg da sie-sie tnggu 2 org gadis,
kan kan kan??
die nie pon aku sayg,,die xpernah pon bagi janji2 kosong at aku,
cume,,pasal tarikh tu jew yg aku kompius skang nie,
yang best nye pasal berlian nie an,,bile kteowng gadoh jew,,xsampai sehari da berbaik balik,,
pastu,,mse gado mcm BF n GF plak,,
hahaha,,kelakar la..!!

kesimpulannye=


due2 nie aku sayng,,,cume,,rase nk kapel da xde untok si EMAS,,
skng,,aku lebih fokus untok BERLIAN..!
EMAS,,kite kawan tapi msera boleh kan?
bkan sye xsyg,,tpi,,,,,,,,,,,,pham prasaan sye kan??

eh eh eh,,lupe plak pasal si AIR TU,

AIR=

die nie pon gadis jgak,,

tpi die nie,,ex aku,
HAHA,
cmni cter die,,aku da putus ngn die,,
tapi rase syg tu ade lagi la,,
AIR DICINCANG XKAN PUTUS KAN?



tak boleh la nak lupekan die.!!
hat0ii..!
tapi,,aku cemburu gegile bile nmpak FB die da wt rltionship ngn ssorang,,
gilak la kan..!!!

 PENING SIOT..! TU LA LAW TRLAMPAU SYG AN SSORNG,,NK LUPEKAN PON SUSA.!!
NOW, I'M WAITING 
NIE LA KKELIRUAN DLAM PALE OTAK AKU.!!






ASSALAMUALAIKUM,





Saturday, October 1, 2011

PADERI MELAYU...!!! WTF..!!!

PADERI MELAYU..PLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO OTHER MUSLIMS..


PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG - RAZMAN ZAKRI SEKARANG KRISTIAN SEDANG AKTIF DI SEREMBAN 1900 ORANG PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG. MEREKA MENGGUNAKAN SIHIR. BERHATI- HATI DENGAN AIR MINERAL JENAMA:- 1. AL -BARAMKAH 2.AL-MANSORI 3. AL-BISTARIA P/S : SAMA ADA DIPEROLEHI SECARA PERCUMA ATAU DIJUAL MURAH SEMUA AIR-AIR INI TELAH DICAMPUR DENGAN 'HOLY WATER' TOLONG SEBARKAN MESSAGE INI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM/SAHABAT/SAHABIAH & DLL. SESUNGGUHNYA KITA TAK TERMAMPU MEMEGANG SENJATA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM, AKAN TAPI KITA BOLEH LAKUKAN DENGAN SEND MESSAGE NIE .. SEMOGA JASA BAIK INI DIRAHMATI OLEH ALLAH SWT..




share2 kan la,,demi kpentingan agame yg kita cintai ya itu ISLAM..!!!!!

info from our freinds,,in FACEBOOK,,sini
n also in WEB,,

DITAMPAR KERANA INGIN BERTUDUNG

Ceritanya bgini...

Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar.

Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi.

Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! Pangggggggggggggggg ggg... Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."

Pangggggggggggggggg gggg....! Daddy labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi ZAZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!





COPY PASTE DARI FACEBOOK,,,
enjoy,,

Tuesday, September 13, 2011

A new day..!!

Assalamualaikum,,
 pe kne ngn tjok aku nie??
haaa,,haa,,haa???
huhuhhu
tjok afiq tntng yg afiq da single,,
dari blan 6 atw 7 kowt,,
nk thu sbab pe???
hahaha,,xyah cter la,,entry sblom2 nie pon afiq ade cter an,,
s0,,rjin2 la bace n lawat blog afiq yg serbe kkurngan nie,,

HARI BARU YANG CERAH DAN PENUH DENGAN KEGEMBIRAAN.!~



sbenarnye,,afiq nk wat ari nie ari yg baru wat afiq,,
sblom2 nie,,hidup afiq penuh ngn kesedihan,,
n afiq pon da kecewekn rmai org yg suke at afiq,,
skng nie,,afiq xnk kcewekn ssiape da,,
ptot x afiq wt cmni????

huhuhuhu,,
skg afiq still go 0n waiting for a gurl to decide what the bestfor us,,
tpy,,xthu la cmne nnty,,
bia je la,,xmao pkir skng da,,
sbb skng nie da timbul krisis besar.!!
sedih3,,
heheh

nk thu x,,afiq an da lme nk jujor at ssorng nie tntg rlionship afiq ngn someone nie,,
tpy,,yg sorng nie,,xbgi afiq jujur at dak tue,,
blom msenye,,(kate gurl tu lha)
haa,,xthan da ngn pngai msing2,,

hehe,,tpy skng an,,afiq eppy da ngn mmbe2 afiq,,
HAZIQ,REJAB,PUDIN,FIFFY,FADIL,NASH n rmai lagi la,,
dyeowng nie best,,
msing2 sporting..!!
best3,,
huhuhuu,,

nk thu 1 bnde ag x,,at dlam klaz afiq uw,,
kwan prempuan yg pling rpat ngn afiq an,,
nme dye fydza,,
wlaupon at skola nmpak mcm x betegur,,
tpy,,bile at FB,,mcm da BFF da,
hehe,,,best kwan ngn dye..!!

hubungan kawan x an putuz smpai bile2 kcuali kematian,,
klau gado2 tu,,msty akan berbaek blik xkesa la bile2 pon,,

n aku nk mntk maaf at sorng bdak nie,,
sorry ea..!!
k la,,
nie je kowt afiq nk mepek mlam2 nie,,
k,,Assalamualaikum..!!

Wednesday, September 7, 2011

Salah Adik/Abang,,,

Assalamualaikum,,

awak,,awak ase sye permainkan awak ke??
pe yg sye buad smpai awk pkir saye mcm tue??
sye curang ngan awak ke??
sye menduekan awak ke??
xde kan~
saye bgtahu,, sye da mulai sayang at due orng budak,,
tu tande curang ke??
saye kapel ngn dye ke??
ade ke saye kapel ngn dye??
pernah x saye tipu awak??
pernah x saye jujor ngn awq??
bnyak bende sye jujor ngn awak kn??
sedangkan psal shikin pon sye crite at awak kn??
sedangkn mse tu kite kapel,,
sye crite sbb xnk berahsie ngn awq,,
pernah x awak fikir?
saye syang hbungan kite,,

awak ingt agi?
awak kate saye mcm2 budak???
awak ade fikir x mse tu pe yang sye rase??
disebab kn mmg umur sye ag mude,,sye trsentap,,
ingt lagi sye gelarkn diri saye adik,,??
pe perasaan saye mase tue??
nmpak mcam happy sahaja kn??
tpy,,tak,,
lpas awak kate cmtu,,saye rse cm nk giler,,
awak?
mmg,,mmg sye lagi mude dari awak,,
mmg sye x lyak kapel ngn awak,,
hurrmm,,

awak pon ade kate,,
"knapela boleh syg gegile at adik2 mcm nie??"
ingt lagi x??
ingt x????????????
ade fikir ape perasaan saye mse tue??
saye rase,,awak mcam mnyesal syg at budak mcm nie,,
akak,,adik sedih lhaa,,xde sape nk pujuk taw,,

ade da xde arah tuju la akak,,

ape yg awak tulis at status awak tue??
trikh 7/9/2011
jelas2 awak da meluat ngn saye,,
jelas2 awak da benci ngan saye,,
ingt ag awak chat ngn membe saye,,HADI??
awak smpai xnk dengar lagi da name saye,,
hinenye saye an??
 maaf ea,,saye yg add FB sye blik pakai FB awak tue,,
maaf jgak sebab bace chat awak,,

awak2,,
awak ade terpkir x knape sye crite yang saye da syang 3 org trmsok awak,,???
knape??
cube pkir??
jwapannye,,saye syang hbungan kitee,,
saye ingt..awak paham,,

mse sye nak berubah dgan mnghine diri sndri,
awak pon turut serta,,
mmg jelas2 sye nie hine,,

BUDAK2,,BIASE LA,,,

saye cube jujur dgan awak ntok hbungan kite,,
tpy,,laen jadi nyer,,
saye rase mcam sampah,,
lpas dibuang,pastu dikutip oleh org laen,,n dibuang kedlam tong smpah,,

ingt ag mse sye first time knal ngn awak??
cmne awak xnk layan sye msetue??
wlaupon mase tu saye da kate yg sye suke awak??
sayg awak??
awak x lyan pun an,,maklumlah,,
mase tu awak da berpakwe,,
awak ade lyan saye mcm kawan mse tue??
xde an!
saye je yang trhegeh2 kat awak,,
brape lame sye tnggu awak ea??
setahon lbeh an??
lpas sorng2,,awak kapel,,
sye puas tnggu turn saye,,
sabar je saye,,
sbb sye syg awak,,
awak ade trpikir mase tue??
xade an??
brape lame sye trhegeh2 kat awak??
lame an??
sye pon ade maruah lelaki,,
tpy,,sbb syg,,sye snggop,,
sye lbih mnyayangi awak lebih dri awak syg saye,,
n sye lbih lame syg at awak,,

rmai yg fikir,,
laki nie suke permainkan,,
tpy gurl at luar tue smue salah..!!
x smue laki mcm tue,,
I HATE WHO SAID LIKE THAT,,
aku ludah orang mcam tue..!!!
FUCK YOU..!!
ckop la luahkan perasaan,,
sorry reader,,
xtertahan dah,,

awak,,
saye syang awak taw,,
wlaupon kite da xde pape da,~~
sgale kenangan manis kite,,saye ingt ea akq..~ ^_^
dri mule saye knal ngn akak,,
smpai skng,,

but,,,,,,,,,,

oke,,
assalamualaikum,,


p/s:aku xkesa law korng nk ckap ape2,,ati aku,,aku yang tahu,,smue nie bkan tipu,,aku crte yg jujor,,
spe yang nk wat2 cter,,jgan at cni,,oke,

Sunday, August 14, 2011

PE GUNE mNiPu DIRi SNdRI..~~

ASsalamualaikum,,
smue sihat?? pose pnoh x wt mse nie??
afiq harap smue penoh la ye,,
bgi gurlzz,,mustahil lha pnoh an,,
kite kaum adam kne lha mmahami kaum HAWA nie,,

urrmm,,pe kne ngn tajok entry afiq kali nie ea,,
sbenarnye,,straight to the point ea,,

urmm,,afiq da ade ati at sorng bdak nie,,
bdak JOHOR,,
spe ea?? xprlu lha notice at cni ea,,
spe mkan cili trse pedasnyee,,

tpy an,,
dye pkir yg afiq da brubah,,
x mcm dluw lagi,
sbenarnye afiq sibuk study ntok exam ari tuw,,

ingt ag x yg afiq ade wat entry psal zaty tue??
haa,,dye jelez ngn entry tue,,
afiq dpt thu mse at group yg dye wat tue,,

lpas tue,,x lme kmudian,,at 1 status nie wat afiq trsentak sngt3,,
urrm,,
"jgan percaye kate2 manis dye,,akuh benci dye"
 nie lha antare ptongan status tue,,
lpas afiq bace,,rse mcm org bodoh jew,,
biler afiq nyampok at komen tu,,
si gurlz nie ckap,,"afiq thu ke spe psal status nie,,xde kne mngene ngn sspe at fb nie"

afiq x caye lngsong,,status tue smue msty psal afiq,,
afiq dpat rsekn sbb status dye sblom2 nie smue ade kne mngene pe yg brlaku mse tu,,

xlame kemudian,,biler afiq nk tngok blik status tu,,,dye da remove,,
law btol tu x de kne mngene ngn sspemm
wat ape nk remove,,
btol x reader?????

afiq rase mo0dy je sjak dri mse tue,,
dye x pham prsaan afiq kew??

tpy x ptot jgak an,,
xptot afiq suke orang laen,,
HAHAHAH,,
forget this feeling,,
i'm juz a normal guy,,
 pe la yg boleh jadi an,,
isshh3,,,

afiq eppy ngn HIdop afiq skng nie,,

kpade gulrz yg brkenaan,,,
jge diri tu elok2,,

k,,assalamualaikum

Friday, August 12, 2011

pERson yg pt0t diceRITEKAn dSIni..!~~

Assalamualaikum..!~
nk update blog lhaa..
 afiq srbe slah sngt3,,spatotnye afiq da crite an psak ssorng nie dari dluw ag,,
tpy,,baru skng perasan camtu,,
sorry ea zaty,,

bkan abg xnk post,,tpy lpas kite ptoz,,
abg cube nk tenang an diri,,mseh x dpt nk trime hakikat yg kite da ptozz,,..

okeyy,,mule crite..~~~

NAMA: IZZATI
BLOG : INI

PIC dye:
lagi??


dan lagi?


nie la dye,,insan yg pernah afiq syg ssngt dluw,,
insan yg prnah afiq kapel sblom niee,,
insan yg mmahami hati afiq,,
insan yg sntiase amek berat psal afiq,,

xptot ann,,
sptotnye afiq wat entry psal dyeww..
tpy x buat2..

ingat ag mse kite mule2 jmpe at depan kdai kasem,,
msing2 malu,,tpy syg brani an diri tgor abg an,,
mse x mngizinkan ntok kite brjmpe lame,,
lgiponn abg dtg ctu naek moto,,mrempit ngn ayah,,mak,,adeq,,(1 family)
s0,,kne blik cepat,,
jdi,kite pon pergi cmtu jeww,,
snyuman yg prtame abg dpt tngok dari syg,,
manis sngt snyuman uw,,
abg xleh lupekn,,
abg ingt ag mse syg ckp  
"abg x gemok pon,,syg tngok okey jew,,kurus jew"
tu lha kate2 prtame yg abg dngar face to face ngn syg..
slalu borak at dlm fon jew,,suke duke smue at dlam fon jeww..
urrrmm,,,cepat mse berlalu..~~


sorry ea syg,,
wlaupon kite da ptoz,,kite ttap jgak pnggil gelran cmtu an,
da trbiase an,,

gelak tawe syg,,gurau snde syg,,
abg sntiase ingt,,
weekkk3,,,gengg5...
mrepak an bunyi nyeww..
tpy,,nie la yg abg pling ingt,,
srius dri ati yg iklaz,,abg mmg xleh lupe an syg,,
syg trlampau baek at abg,,
syg amek berat psal abg,,
syg sentiase jge aty abg an,,\

tpy abg ckit pon x wat cmtu at syg an,,
maaf an abg ea,,

biler kite salah phaamm,,syg slalu perbetulkn keadaan,,
tpy,, dgan sifat cmburu syg yg trlampau uw n sifat abg yg mktamad,,,
kite ptozzz,,
 abg ingt ag mlam mse abg tepon syg,,
kite cube slesaikn msalah,,
tpy abg hnye boleh terng an jew at syg,,
n kite still ptozz..
n kkal ptoz smpai skng,,
abg mmg syg at syg ag,,
tpy ati niie berat nk trime syg da,,,
 I LOVE U SO MUCH.!!!!!!!!!
ade jodoh kite nnty,,kite msty brjumpe jgakk,,
xkesa lha dgan care ape skali pon,,

Jgan lupe kn abg ea syg,,!!!!!
smpai cni je laa,


assalamulaikum..!!~~ :))) ^_^



Sunday, August 7, 2011

Kwan Baru ag..!!~~

Assalamualaikum semue..

sius ckap,,mmg afiq da lme x update blog nie kn..
sbnarnyew,,afiq x de bnde yg nk dikongsikn..

tntng tjok tue,,
afiq dpt ag sorg kwan baru.!!~~
dye nie dak kem mse at SHAH ALAM  tue..

dak nie dye cntik,,comell,,baek,,mnjew n in case of sensitive(sensitif)
HUHUHU,,
details:
BLOG: sini

sblom nie x knal pon,,knal pown mse at FB,,mse at kem,,
x pasan pown dyew..
baru smalam knal dye 5 ogos 2011..
lbey lnjot:

cute an,,comell jewww..!!~~ :))


sweet gituu..!!~~

haa,,nk thu x,,wlaupon bru jew knal,,
tpy kami da wat rlationship at fb,,'
hebat x??????
msty lhaa hebat,,tngok orng lhaa..
hHAHAHA...

sbnarnyew,,xde papeew pown status uw,,juz saje2..
haa,,

tngah ari tdy 6 ogos 2011,,
puas kteowng trglak,,
msing2 lyan kpale pihak sebelah..
HAHAHA,,
pecah prot,,berbelit urat kentut..
HUHU

hope kite kkal ea..
okeyy,,nie jew,,,
Assalamualaikum...
<3 <3 <3

Tuesday, July 19, 2011

aPe Yg AKu da WAT..???????? SORRYY.!!!

HYEEPP..
ASSALAMUALAIKUM...
lemon..
ENTRY nie afiq wat ngn serte merte,,
afiq slah pham laa psal status kaw tue,,
sbb kite dlm mslah yg sme,,btol x??
kbtulan plak pe yg kaw post tu ADE KAITAN ngn kjdIAN mlam tdy.
afiq plak tibe nk mrah2 lemon..
sorry ea,,sorry sngt3..
serbe slah sngt3...
sorry aw,,wlaupon baru knal,,
tpy afiq ase mcm da lme sngt3,,

lemon mmahami afiq,,
afiq x mcm tu pon an,,
lemon pham mslah afiq..
afiq x mcm tu pon an..

tpy,,share2 la cter ngn afiq law ade prob,
sme2 share,,
same2 ade prob,,
BLEH???

nie law tnye,,msty jwab x de pe2..

SORRY LEMON..!!!!!!!
atw
SORRY HAFIZA..!!!!!!!

KIte da mulai rpat an,,
hope kkal ea,,
rmai pompuan pikir,,laki smue same,,
lakimulot je mnis,,tpy x..
tpy skng,,afiq juj0,,

i need u to frgive me yaa..
mlam nie kite smbong trglak2 ag ea...
a new dayy..!!!

MAAF KN AFIQ AW..!!

ASSALAMUALAIKUM..!!

Monday, July 18, 2011

minicUPcAKes ComEL ke??

heeyypp..
dlam hari nie,da 3 post afiq wat,,
smue gare2 lEmon tu laa...
KIHKIHKIH

korng rse,,cupckes tu comel kew????
ape pndgan korng,, cube tngok pic nie...

zaassss!!!!
comey kew??
afiq rse x kot,,law tngok lame2 an,,lpar plak jdik ea..
HAHHA..

LEmon x lpar ke tngok cupckes nie??
HAHAHAHA..

KTANDUSAN IDEA..!!
HUHUHUHU

DOMO ngn AFIQ pon kembar jGAK la..!!!

afiq pon nk mlalut jgak maghrib2 niew,,,
ingt dye je yg bleh..
HAHA..
AFIQ minat domo sbb x brsbab..tibe2 plak mnat dri dlu ag..
HUHUHU x de motif an?
mmg,,mmg domo nie comel plus cute<bak kate lemon la>
HAHA,,
mmg,,mmg afiq jelez...
sbb tu nk mlalut niee..
at uma nie,,ade 1 ptong domo,,,tupon bkan ntok afiq,,
tu sebnrnye ntok mmbe muarr,,tpy,,x dpt nk bgi..
okey,,lupe an..
skng domo tu da brhbuk jew at dlm almari...
HUHU..

trok an,,

DOMO  tu bkan nk at LEmon jew,,dye pon nk dgan afiq,,
cme dye x tnjok an jew..
HUHUHHU..

cbe tngok pic nie,,msty same..


an same tue,,comell nyew dyeeee..
KIHKIHKIH...

da2,,ckop2 mlalot nie...
HUHU..
k...ASSALAMUALAIKUM..
jgan jelez lEmon....

sEORANG wanITA DARI WILYAH KUANTAN AGAK CUTE..!!!!


ASSALAMUALAIKUM..
AFIQ  tulis entry ataz permintaan org rmai dkat stadium..HAHAHA
(juz joke)
entry nie mngisahkn seorng gadis yg baek,,cute,,sdikit ganas BUT....
dye nie an,,x ngaku yg dye da ade pkwe...

dye x thu nme ak laaa...
NAMA AK AFIQ LAA..
tpy afiq thu nme dye..

nme dye:hafiza
wlyah:raja alisa
fb dye: LEmon tea
blog dye:INI

sblm nie,,afiq x knal pon dye,,knal sbb nyampok at comment hasnaa..
mse tu jgak,,si lemon tu tgor afiq,,dye kate"undefined nie wlyah mne plak?"
lbeyh kurng cmtu laa..

lpas itu,,kami ber-wall to wall,,smpai skng,,dri ctu,,ak thu yg dye nie baek,,
BUT,,dye slalu tdoh afiq perli dye..
x de niat pon nk perli ko la weii...
HUHUUHU...
otak dye nie pon,,sdikit gler...
klaw korang nk knal ngn dye,,pegi la add fb dye aw..
hAHAHA.
tpy best la jdik kwan llaki yg hnye dye knal slpas kem tue.
sonok gler men komen2 ngn dye,,
trglak2 ak,,,
da la tido lmbt mlm tdy,,
yg si lemon tue,,dlam snyap da smpai korea da..
HUHUHU..

nseb bek dye mnx maaf pagi tdy...
HAHAHA...
law x,,isshhh ai..
KIHKIHKIH..

nie je la kot,,pendek an crte nie...
jap aw,,nk upload pic dye..

 
nie la wanita tue,,,kaw baek laa,,
cute lagi tUHH.
HUHUHUHUHU..
smpai cni je okey,,nnty2,,law ade mo0d,,ak post entry baru psal lemon nie...

sronok kwan ngn kaw laa LEmon..!!!
hope kkal..!!
HUHUhU.

ASSALAMUALAIKUM..



















afiq punyer.!!!!



LEmon punyer..!!


Monday, June 27, 2011

letihnye...

tngok tjok pon da thu yg afiq ngh pnat an,,
sbnrnye pnat nie sbb nk repair blik blog nie...
ari tue pdam blog nie sbb mmg srbot giler..
tibe2 ari ni,,rse indu plk at blog nie...

dgn sgale kudrat ku,,huhuh,,afiq repair blik blog nie,,tpy x spnohnye,,
wat mne yg trmampu jela..
da la ari nie x skola,,
sbb bngon lmbt..
ishh,,,trok tol..

xthu nk wtpe ag,,
nk update blog pon,,xthu nk cter psal pe..
sbb da ketandusan idea...

urrmm,,,truskn mrepair...
mgkn blog nie x an ssmpurne yg sblom nie..

k..assalamualaikum..

Wednesday, June 1, 2011

sNowFLakes n "diam ckit"

SnowFlakes..??ape nie.??
haa,,,nie yg afiq nk cter..
spe yg kaki ym tue,,msty thu ape bnde nie..
nie IMinvironment tok ym..
mcm2 plihan ade..

tpy,,snowflakes ialah IM yg trplih dlm bnyak2 IM..
Afiq x thu nk cter cmne..tpy prjlanan spnjng afiq chat ngn sorng girl tu mmg pnoh ngn 
suke duke,,glak ketawe smpai nk pecah usus nie dibuatnyew..
mgkn bgi korng,,bnde nie x brmkne ape2..
bgi afiq,,nie la pnghibor afiq n dye..

korng thu butng BUZZ an..
haa,,cube la korng tkan...
kuar bnyi pe???
kuar bnyi puuiikkkk...

hahahahaha...
cm bunyi taik an..
tpy nie la yg bez nye..
puas gler tglak,,smpai lnguh pipi nie dbuatnyew..
dpt plak ngh wb cam ngn dye,,ag la klaka sbb tngok dye pon tglak..
kihkihkih...cute3....

wuhh,smngat....pech perot..

pastu tibe2,,kuar bnyi yg mnclah kglapan mlm..
ape tu..?????
bnyi tu mcm nie...!!
"abg,,da mlam nie..diam ckit,,adeq nk tido,,npe trglak smpai cmtu skali..da2,,tido2.."
haa,,trkjot afiq..mak da brsore la plak...
kihkihkih..
kuat sngt ke afiq glak tdy...
mmg xleyh nk cover da..
dlam aty nie an abes2"need backup" n "mnx nyawe"
huhhu...lost control...
mmg klako..
huhuhu..nie jela kot...
Then..
LESUNG pon mmpunyai kisah yg tsndiri..
plik2 an....
kihkihkih
law ade mse,,nnty2 afiq cter...

k..assalamualaikum..

Tuesday, May 31, 2011

X PTOT RSE CMTU...


tjok ak kali nie plik an..
nie smlm nyer cter...ak ade walk2 bl0g org,,tibe ak ade pasan satu blog nie..
post dye mmg mggmbrkn yg pnulis ngh sdeyh n rse brslah..
spe punyer blog tu x kesa la..xperlu thu pon..

first yg ak trprnjt bce blog tu,,biler trbace 'minom rcon'..
waaa,,trgmam ak sbntar..huhuh..kdang2 ak trpkir,,knape la dye amek jlan mudah ntok lpas kn msalah tnpe pkir batasnye..dye thu x blasan dye nnty ea..?

mlam smlm n shingge pgi,,afiq chat ngn dye,,sbnarnye afiq ngn dye x pnah cntct pon..
mngkn dye pon x knal afiq..
tpy lpas bace pos dye,,afiq x de ase tkot2 nk tgor dye..

rupe2nyew....
dye tu baek,,sporting jew..
npe afiq x tgor dye slom nie??
perghh,,ssah giler nk wat dye snyum...
bler tgh2 chat tue,,dye smpat ag mnngis..
dye tringt at arwah,,afiq ase simpati at dye.

s0,afiq ade 1 mission,,mission tue ialah tok wat dye snyum...
tpy ggal,,xbleyh wat dye snyum,,
law dye snyum pon,,nmpk mate dye berair..
dye sje nk sorok an sdeyh dye..
dye siap ajak afiq nngis skali..

afiq nk wat dye eppy,,tpy mse tu sbnarnye afiq sndri pon ngh sdeyh..
afiq pon de mslah sbnrnye..
tpy,,afiq cube wat afiq sndri n dak tu snyum..
GAGAL.!!

dye kate dye nie DEGIL,PEMALEH....
aFiq rse x kot,,dlam degil ade baeknyew..
btol x??
Cume awq je x leyh trime knyataan,,
cbok sngt kate yg awq tu degil n pemaleh..



pade mmbe sye tue,,jgan la ase brslah..jgan anggp diri yg brslah,,tu mgkn tkdir dye..
rilex jew okey..
x mao sdeyh2 da,,jgan nngis2 ea...
mmbzir air mate tue,,x aman arwah at snew,,

minat domo an??
huhuhuh..
sronok aw dpt chat ngn awq smlm,,ilang sdeyh afiq...huhh
thnkzz ye..
afiq ingt 15.6(coklat)..
tnggu je lah ari tue ea,,law afiq ingt,,smpai la bnde tue..

xthu nk taip pe ag..
so,smpai cni jela...



k..assalamualaikum..

Sunday, May 22, 2011

CNBLUE [FIRST STEP + 1 THANK YOU] Title [LOVE GIRL] M/V Full ver. with lyrics

LYRICS
[Yonghwa] Tell me, tell me sarangeul malhaejwo
Tell me, tell me ne sarang jeonhaejwo
Love me, love me nae pume angyeojwo
Kiss me, kiss me neomaneul saranghae

[Yonghwa] nega useul ddaen nan babocheoreom
Naega neol bol ddaen neon machi yebbeun inhyeongcheoreom
Gaseumi neomu dugeundugeun dugeungeoryeo
Neo ddaemune nan haruharu haengbokaejyeo

[Yonghwa] I want you oh my love naman barabwajwo
Neomaneul saranghae sesang modu byeonhaedo
Oh my love neoman bomyeon ddwineun gaseum eonjeggajina
Neoman damgo isseulge

L.O.V.E Girl [Jungshin] nae soneul japgo Fly
L.O.V.E Girl [Jungshin] uh uh, nareul mitgo Fly high
L.O.V.E Boy [Jungshin] Ye-Ye-Yes we can fly to the sky
L.O.V.E Boy [Jungshin] I will take you there baby

[Yonghwa] Tell you, tell you sarangeul malhalge
Tell you, tell you nae sarang gobaekae
Love you, love you nae soneul jabajwo
Kiss you, kiss you yeongwonhi saranghae
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/cn_blue/love_girl.html ]
[Yonghwa] nega deullyeojuneun eumakcheoreom
Nega deullyeojuneun dalkomhan konoraecheoreom
Ilbun ilchoga neomu neomu sojunghaejyeo
Maeil deutgo sipeo sarang sarang saranghae neol

[Yonghwa] I want you oh my love naman saranghaejwo
Neol saranghanigga dareun sarang byeonhaedo
Oh my love neoreul geurin jageun gaseum eonjeggajina
Neoman ango isseulge

L.O.V.E Girl [Jungshin] nae soneul japgo Fly
L.O.V.E Girl [Jungshin] uh uh, nareul mitgo Fly high
L.O.V.E Boy [Jungshin] Ye-Ye-Yes we can fly to the sky
L.O.V.E Boy [Jungshin] I will take you there baby

[Younghwa] I want you oh my love naman barabwajwo
Neomaneul saranghae sesang modu byeonhaedo
Oh my love neoman bomyeon ddwineun gaseum eonjeggajina
Neoman damgo isseulge

L.O.V.E Girl [Jungshin] Take Take Take my hands
L.O.V.E Girl [Jungshin] uh uh, Grab Grab Grab my hands
L.O.V.E Boy [Jungshin] Ye-Ye-Yes we can fly to the sky ha ha
L.O.V.E Boy [Jungshin] I will take you there baby

[Yonghwa] Take Take Take my hands baby you (You! ) know what I want, you
Kungkwanggeorineun simjangsoriga deullini can you feel my beat
Take Take Take my hands baby you (You! ) know what I want, you
Naneun neo animyeon andwae neomani make me laugh you make me laugh

L.O.V.E Girl


Friday, May 20, 2011

WAAAH,,WAAHHH,,WAAHHH...

WAAA,,,,gramnye ak,,npe la time keemasan nie plak ak dtimpe kcelakaan
(TANGAN PATAH)..
Antare prkare-pkare yg wat ak gram=
  1. Bnyak prkre yg ak x leyh nk wat mse tgan ak nie ptah..wat pngetahuan smue,,gmbar mamat at atas nie mmg ade kne mngene ngn pe yg ak nk cter..dye nie an,,dpt pegi kem negeri(kadet polis) n trpilih ntok kem KEBANGSAAN...Tu yg ak gram sngt tue,,Law la tgn ak x ptah,,kompom ak pon da join dye skng nie(mungkin la)...kpade mamat nie,,go0d luck aw ntok kem tu,,wat yg terbaek..Law ade jmpe awek yg lawa-lawa mnx-mnx la n0. ea...Bkan ntok ak,,tpy ntok NIZAL NGN ANAK HAW...cian dyeowng....kahkahkah...


    1. Nie yg ke-2,,thu x dyeowng nie smue dkat mne???? mreke nie smue at PWTC,,bru lpas g mse blan 4 kot,,law x silap la..Klaw ak x ccat ag mse tu,,,nie la antre pkre yg ak bleyh wat...Cube tngok muke2 dyeowng yg sronok n gmbire tu,,law korng,korng jelez x??? x de rezeki ak nk follow dyeowng..BRu nk cipte rekod 3 tahun brturut-turut g pwtc tu..Sbnrnye bkannye bez sngt pon pwtc tu,,tpy kngan ngn kwan2 tu yg brmkne..Law tahon dpn ade lgi,,mmg ak nk pegi..


    nie ajela kot..nnty law ade idea,,sey tmbh ag..
    k..bbye..

Brian joo ft supreme team-my girl LYRICS

Yeah nae mameul arajugil
Brian is back with syupeurimtim
Nae mameul arajugil

Nae mameul arajugil
Georeumgeori hanaedo hangsang josimhal geot
Heorireul sugil ttaen gaseumeul garil geot
Ttak buteun tisyeocheu neomu pain rujeu tap
Deo jjarbeun chimaneun naega bolttaeman ibeul geot
Nae apeseo namjadeul meositdago malhajimarajwo
Jageukhaji marajwo
Nae apeseoman aegyoreul burigo naman barabwajugil
I love you baby nae nae naeyeoja
Nuga mworaedo neon neon nae yeoja
Tukhamyeon chingeoldaego eorinaegatjiman ireon nareul jom deo
Kkyeoanajwo nan neoppuniya nae nae
Naeyeoja
Neo hana ppunya nae nae naeyeoja
Sesange neo hanaman isseodo haengbokhae
Neoreul saranghagi ttaemuningeol neon arajugil
Neon arajugil neon arajugil
Neon arajugil neon arajugil
Neon arajugil neon arajugil yeah
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/brian_joo/my_girl.html ]
Amureon mal eobsi jeonhwagi kkeoduji mal geot
Naege hwaga nado yeppeun malman hal geot
Geoteuron gakkeum musimhan cheok haedo moreuneun cheo
Naege saranghanda soksagyeo jul geot
Yejeon namchini jun seonmureun beorigo
Naega sajungeotdeulman kkok ganjikhaejullae
Yojeum geollyeoon namjadeul jeonhwadeul musihaedo gwaenchanha
I love you baby nae nae naeyeoja
Nuga mworaedo neon neon nae yeoja
Tukhamyeon chingeoldaego eorinae gatjiman
Ireon nareul jom deo kkyeoanajwo
Nan neoppuniya nae nae naeyeoja
Neohana ppunya nae nae yeoja
Sesange neo hanaman isseodo haengbokhae
Neoreul saranghagi ttaemuningeol

Ttan namja apeseon chagapgo teopeuhan neoro
Nal mannalttae ni mameun soft han geollo gollajwo
Miun jiseul haedo joke boyeo
Neol gajyeobeorin nan lucky boy

Akkajeone nanun daehwaeseo yeojeonhan
Nae mameul arachaen neoui pyojeongi neomu saehayeosseo
Ijen nal kkyeoanajwo my baby

I love you baby nae nae naeyeoja
Nuga mworaedo neon neon nae yeoj
Tukhamyeon chingeoldaego eorinae gatjiman
Ireon nareul jom deo kkyeoanajwo
Nan neoppuniya nae nae naeyeoja
Neohana ppunya nae nae yeoja
Sesange neo hanaman isseodo haengbokhae
Neoreul saranghagi ttaemuningeol

I love you baby nae nae naeyeoja
Jarie jiugi nae yeojaramyeon kkaejilli eomneun
Urin like the dimer kkeutkkaji haengbokhal suman itdamyeon

I love you baby nae nae naeyeoja
Neoreul saranghagi ttaemuningeol
Nae mameul arajugir



Tuesday, May 10, 2011

tAk kN LuPe..




السلام عليكم
uurrmm,,,agk lame jgak ak x update blog nie an,,tpy x pe..ari nie ak trprnjt ckit sbb birthday akq muni(akq angkt) yg ke-22..btol ke?? x kesah la..yg penting ak gram sngt,,sbb fon ak ilang..klaw x,,,kompom da brbunyi fon tu mnandekn birthday akq nie..




kpd akq,,HAPPY BIRTHDAY AKQ..SMOGE PNJNG UMO,,DMURAHKN REZKI,,BHAGIE DLAM HIDOP..syg sngt3 at akq..mgkin x de rezki afiq kot,,sbb xkkal ngn akq..haa....go0d luck ea at exam akq...afiq doa an akq bjaye..aja aja fighting ye...AFIQ SAYANG AKQ SNGT3..`



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...